מחלקת תקשורת ודיפלומטיה דיגיטלית אחראית על ניהול המידע, התקשורת והמדיה החברתית של השגרירות.
משמש לקבלת מידע שימושי הנוגע לשגרירות באופן כללי.
הדוא"ל של מחלקת ההסברה והתקשורת:
info@Yaounde.mfa.gov.i
l המחלקה אחראית על הקשרים עם העיתונות והתקשורת ועובדת בשיתוף פעולה הדוק עם המחלקות האחרות כדי להפיץ ולפרסם את עבודת השגרירות
המחלקה אחראית על הקשרים עם העיתונות והתקשורת ועובדת בשיתוף פעולה הדוק עם המחלקות האחרות כדי להפיץ ולפרסם את עבודת השגרירות
עבודת הדיפלומטיה הדיגיטלית כוללת ניהול של המדיה החברתית של השגרירות ואינטראקציות עם קהלי יעד במדינות השונות המכוסות על ידי שגרירות ישראל.
הנך מוזמן לעיין בדפי המדיה החברתית של השגרירות כדי להתעדכן בחדשות שלנו.
אתר האינטרנט של השגרירות צבעוני, אטרקטיבי ומתקדם, המספק למשתמשים את המידע הנחוץ.
חשבונות המדיה החברתית דינמיים מאוד, ובין העוקבים גם מהמדינות השכנות. הפעילות של השגרירות מתעדכנת כל הזמן בתכנים מקוריים. פייסבוק היא הפופולרית ביותר עם יותר מ-10,500 עוקבים. אחריו X (לשעבר טוויטר) עם יותר מ-3000 עוקבים, ועמוד האינסטגרם שלנו שנוצר לאחרונה אין לנציגות עדיין חשבון טיק טוק.
שיתוף הפעולה בין המדינות המכוסות על ידי שגרירות יאונדה וישראל זכה להתעניינות תקשורתית ולנראות רבה יותר במהלך כהונתו של כל שגריר.
מספר עיתונאים נשלחו לישראל להכשרה ולמשימות דיווח. כולל עיתונאים מהתקשורת הפרטית והן מהציבור וכן מכל המגזרים: מדיה מודפסת, אורקולית ומקוונת. עיתונאים מובחרים נבחרו ב מחמש המדינות המכוסות על ידי השגרירות.
בשנת 2017, השגריר שהוצב בקמרון , קיבל פרס עבור הדיפלומט הידידותי ביותר לתקשורת בקמרון מהתאחדות קמרונית.
בינואר 2018 קיבלה השגרירות משלחת של שבעה עיתונאים גרמנים שהגיעו לדווח על פעילות שיתוף הפעולה בין ישראל לקמרון. מטרת הפעילות הייתה לשנות את הנרטיב בתקשורת האירופית על פעילותה של ישראל באפריקה ולהראות שמתנהלת עבודה מהותית בין שני הצדדים.
כמו כן, בשנת 2018 מימנה השגרירות את שיקום רדיו הקמפוס של אוניברסיטת נגאונדרה. מתקן הרדיו בקמפוס נהרס עקב תקרית שריפה בזמן שהשגריר ביקר באוניברסיטה.