Skip to main content

המחלקה לעניינים פוליטיים וכלכליים

המחלקה לעניינים פוליטיים וכלכליים אחראית על תיאום היחסים בין ישראל לקמרון בתחום זה.

בתקופת כהונתו, מחלקה זו מסייעת לשגריר ביישום חזון משרד החוץ הישראלי בכל הנוגע לפוליטיקה וכלכלה

המחלקה אחראית גם על ביקורים רשמיים, יחסים לאומיים ובינלאומיים עם מדינות ושחקנים רב-צדדיים, פעולות הומניטריות, סחר ואינטראקציה וחילופי מסרים עם ארגוני החברה האזרחית.

The Charge d'affairs with PR Paul Biya

ביקורים הדדיים:

בשנת 2016, H.E. Lejeune Mbella Mbella, השרה ליחסי חוץ השתתפה בהלוויה של  שמעון פרס, נשיא מדינת ישראל לשעבר. בשנת 2016 השתתפה ד"ר מדלן טצ'וינט, השרה למחקר מדעי וחדשנות, בתערוכה המכוונת למקבלי החלטות ברמה גבוהה בתחומי המדע והחדשנות. המטרה הייתה להדגיש את הפוטנציאל המחקרי של ישראל ולהעניק השראה למדינות מתפתחות בחשיבות העמדת המחקר והחדשנות במרכז מאמצי הפיתוח. באוגוסט 2017, H.E. רוג'ר מילה, השגריר הנודד של הרפובליקה של קמרון התקבל בישראל כאורח רשמי של מדינת ישראל. הוא. רוג'ר מילה נפגש עם גורמים בכירים, ביקר בבתי ספר, תכניות נכים, מרכזי אימון ספורט, מוזיאון השואה, התאחדות הכדורגל בישראל ושירותים נוספים. הוא יצר שותפויות ומגעים שכבר מניבים פרי באמצעות הקרן שלו.בשנת 2017, השר פול אטנגה נג'י, שר המינהל הטריטוריאלי, השתתף בסדנה ברמה גבוהה לשרי הפנים וביטחון הפנים.

 

בשנת 2018, ביקרה בקמרון משלחת בראשות מר רוני חזקיהו – מנהל התשלום של מדינת ישראל. זה היה הפקיד הישראלי בעל הדירוג הגבוה ביותר שביקר בקמרון מזה שנים רבות. מטרת הביקור הייתה לבדוק פרויקטים הקשורים לנציגות הישראלית בקמרון ובכך לוודא שימוש יעיל בכספי הציבור הישראלי לשיתוף פעולה יעיל. יצוין כי משרד החוץ הישראלי בחר בקמרון כדוגמה טובה להצדיק ביקור כזה.

שיתוף פעולה בינלאומי:

השגרירות הקלה על תמיכתה של ישראל במועמדים של קמרון לתפקידים שונים בארגונים בינלאומיים לרבות איגוד התקשורת הבינלאומי.

 שיתופי פעולה אקדמאיים :

בשנת 2015, משלחת של 30 סטודנטים מהמכון ליחסים בינלאומיים של קמרון (IRIC) ביקרה בישראל במסגרת ההכשרה. שיתוף פעולה זה בתחום החינוך וההכשרה עוקב ב-2017 ו-2018 בביקורים של פרופסורים ישראלים בעלי שם ב-IRIC להרצאות בנות שבוע. הפרופסורים המעורבים היו  דניס שרביט,  אלי בר נאווי, ודניאל שק לשעבר שגריר ישראל בצרפת. השגריר רן גידור בנוסף, הרצה . בפברואר 2024, השגריר רפאל מורב נשא הרצאה המתמקדת בפיגוע ב-7 באוקטובר. נושא הכנס היה: "מלחמת ישראל-חמאס: יסודות, השלכות וסיכויים לשלום בר קיימא במזרח התיכון ובעולם".

הַדְרָכָה

בתחילת 2019 ביקרה בישראל משלחת מאגף הניתוח האסטרטגי של משרד יחסי החוץ כדי ליצור מגעים שעלולים להידרש לפיתוח שיתופי פעולה בתחום הניתוח האסטרטגי.

חינוך

השגרירות עמדה במרכז קידום בית הספר הירוק/נקי, יוזמה של שר החינוך התיכוני שמטרתה לקדם וללמד את החשיבות של סביבת בית ספר נקייה ומיחזור פסולת אורגנית. הפרויקט נמשך ומספר בתי ספר ביאונדה כבר קיבלו ציוד חדשני ישראלי שהופך פסולת אורגנית ואנושית לגז בישול.

בְּרִיאוּת

בשנת 2016 הוכרז על התפרצות של שפעת העופות. השגרירות גייסה תמיכה מישראל ותרמה ציוד למאבק במגיפה. בשנת 2018, בעקבות התפרצות כולרה בחלקים מקמרון, תרמה השגרירות יחידות לטיהור מים למשרד בְּרִיאוּת. היחידות שנתרמו היו ידניות ויכלו לספק מי שתייה נקיים לקהילה של 500 איש ללא צורך בתחזוקה במשך שלוש שנים. בשנת 2019, עשרה מהמנתחים הטובים בישראל הובאו לקמרון לסדנה בת שבוע להכשרת 50 מנתחים קמרוניים. הסדנה נמשכה שבוע והתקיימה בבית החולים המרכזי של יאונדה. מנתחים קמרונים הגיעו מכל עשרת האזורים. חודשיים לאחר מכן, שני מנתחים שהו שישה שבועות בישראל לצורך הכשרה נוספת.

הוּמָנִיטָרִי

בשנת 2017, השגרירות תרמה ציוד מודרני לתמלול ברייל ל-PROMHANDICAM - מרכז המסייע לשילוב מחדש והכלה של אנשים החיים עם מוגבלות. המרכז מספק שירותי תמלול ברייל לעיוורים ולמוסדות בקמרון ובאזור CEMAC. הציוד שנתרם הגדיל את המהירות, היעילות ונפח העבודה שבוצע על ידי המרכז.

סַחַר

בשנת 2019, לראשונה, היה לישראל ביתן ביריד הסחר של יאונדה, PROMOTE. חמש חברות ישראליות הוזמנו להציג את מוצריהן בתחומי החקלאות, טיהור מים, בריאות ואנרגיה מתחדשת.