Skip to main content

ועדה מדעית משותפת בין ישראל ליפן

ב-15 בינואר התקיימה בטוקיו ועדה מדעית משותפת בין ישראל ליפן, במטרה לחזק את שיתופי הפעולה בתחומי המדע והחדשנות

Embassy of Israel in Japan

 

ב-15 בינואר התקיימה בטוקיו ועדה מדעית משותפת בין ישראל ליפן, במטרה לחזק את שיתופי הפעולה בתחומי המדע והחדשנות. את המשלחת הישראלית ליפן הובילה גב' הילה שטרן, מנהלת מחלקת אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, בשיתוף פרופ' אבי דומב, המדען הראשי לישראל, וד"ר אלון סטופל, יושב ראש רשות החדשנות מטעם משרד המדע והטכנולוגיה. לצד חברי המשלחת הישראלית השתתף גם שגריר ישראל ביפן, גלעד כהן.

 

את הדיון מהצד היפני הוביל השגריר לנושאי מדע וטכנולוגיה, מר קאוואמורה הירושי, יחד עם בכירים נוספים מהמגזר המדעי והטכנולוגי של יפן.

 

שיתוף פעולה מדעי ותיק ורב הישגים

שיתוף הפעולה המדעי בין ישראל ליפן החל בשנת 2008 עם חתימת מזכר הבנות בין משרד המדע והטכנולוגיה הישראלי לבין האגודה היפנית למדע וטכנולוגיה. שיתוף פעולה זה נמשך בהצלחה רבה, וזוכה להערכה ויוקרה בקרב חוקרים משתי המדינות.

 

במהלך השנים מומנו 22 מחקרים משותפים בתחומים כמו הזדקנות, מדעי המוח, תאי גזע וטכנולוגיות מתקדמות. בנוסף, קודמו יוזמות כמו השתתפות משלחות חוקרים צעירים מישראל בכינוסי מדע יוקרתיים המאורגנים על ידי האגודה היפנית למדע וטכנולוגיה, לצד שיתופי פעולה מתמשכים בין חוקרים ואנשי מקצוע משתי המדינות.

 

ציטוט - שגריר ישראל ביפן, גלעד כהן:

״כינוס הוועדה המדעית דווקא בתקופה זו מהווה צעד חשוב לקידום היחסים בין יפן וישראל. שתי המדינות, המובילות בתחומי המדע והחדשנות, יכולות ללמוד רבות זו מזו ולהשיג יחד הישגים יוצאי דופן. ישראל שמחה לעבוד עם ידידתה יפן על מנת להאיץ את שיתופי הפעולה ולתרום לחיזוק קשרי המדע לטובת שני העמים״.

 

הוועדה: צעד לעתיד

הוועדה הנוכחית הדגישה את מחויבות שתי המדינות להמשיך ולהעמיק את שיתופי הפעולה בתחומי המדע, החדשנות והטכנולוגיה, מתוך הכרה בפוטנציאל הרב הגלום בשיתוף פעולה זה לחיזוק הקשרים בין המדינות ולקידום מחקרים פורצי דרך.