שינויי האקלים מציבים את אחד האתגרים המשמעותיים ביותר בפני כדור הארץ שלנו בימינו, ומכאן הצורך הגדול לחנך את האוכלוסייה להתמודדות עם משבר עולמי זה. לאור זאת, אורגן כנס הוראה מקוון ראשון על ידי שגרירות ישראל בקמרון בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית במרכז אפריקה (PUCA).

כנס מקוון בנושא שינויי אקלים עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית של מרכז אפריקה
שינויי האקלים מהווים את אחד האתגרים המשמעותיים ביותר כיום בפני כדור הארץ, ומכאן הצורך הגדול לחנך את האוכלוסייה להתמודדות עם משבר עולמי זה. לאור זאת, אורגן כנס הוראה מקוון ראשון על ידי שגרירות ישראל בקמרון בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית של מרכז אפריקה (PUCA).
הכנס, שכותרתו: "פתרונות טכנולוגיים למשברי אקלים - תרומתה של ישראל", הוצג על ידי השגריר רפאל מורב, ומטרתו הייתה לשתף ידע, שיטות עבודה מומלצות ואסטרטגיות הוראה חדשניות המתמקדות ביעד אפס פליטות נטו עד 2050. מושב ההוראה האינטראקטיבי כיסה היבטים שונים של שינויי האקלים והציג כיצד ישראל משתמשת בטכנולוגיה (כגון: ניהול מים, אנרגיות מתחדשות, חדשנות חקלאית) כדי להתגבר על משבר האקלים וליצור סביבה נקייה.
דיונים בסוף המושב אפשרו למשתתפים להבין כיצד לעסוק בצורה הטובה ביותר במאבק נגד שינויי האקלים, להתאים פתרונות קיימים, וכן לגבש פתרונות חדשניים המתאימים ביותר למציאות במדינה. מושב הדיון מעורר המחשבה אפשר לחברים לשתף את תובנותיהם, ולטפח סביבה שיתופית שבה המשתתפים יכלו ללמוד זה מזה.
חוויית כנס ההוראה המקוון הראשון הזה עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית של מרכז אפריקה הייתה הצלחה מסחררת, וזכתה להערכה רבה מצד כל השותפים והמשתתפים. שגרירות ישראל בקמרון, בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הפרוטסטנטית של מרכז אפריקה, יעבדו יחד כדי לקיים עוד כנסי הוראה מקוונים כאלה, במטרה לבנות את יכולותיהם של הסטודנטים, לעורר שינוי ולטפח בהם את היכולת לבנות עתיד בר-קיימא יותר.