המלצות לנוסעים לאתיופיה (22.12.2024)
עדכון תמונת מצב באתיופיה - 22.12.2024
לאור מספר התנגשויות אלימות שאירעו באוגוסט 2023 ונמשכים מעת לעת עד היום (2024), במחוז אמהרה ובאזור גונדר בין קבוצות מקומיות חמושות לכוחות הבטחון הפדרליים, נחסמו הדרכים לגונדר וממנה ואף שדה התעופה בגונדר נסגר זמנית. ישראלים השוהים במחוז גונדר, וולו וג'וג'ם בעת שמתפתח ארוע אלים, מתבקשים להישאר בבתים, לדאוג לזמינותם בטלפונים הניידים, לנקוט באמצעי זהירות מירביים וליצור קשר ולעדכן אודות מצבם באמצעות שגרירות ישראל באדיס או באמצעות חדר המצב של משרד החוץ. כמו כן, מומלץ להימנע מנסיעה למחוז אמהרה ולערים שכנות במחוז. ישראלים המתכננים לצאת לאתיופיה בכלל ולאזורים שציינו לעיל בפרט בעת הקרובה, מתבקשים לשקול הגעתם ולהתעדכן באמצעות התקשורת ואתר משרד החוץ טרם היציאה למקום עד להתבהרות המצב.
עדכון תמונת מצב באתיופיה - 6.6.23
בתאריך 26 בינואר 2023 הוסר מצב החירום באתיופיה שהוכרז בנובמבר 2021, והממשלה הודיעה על חזרה לשגרה. עם זאת, המצב במדינה ממשיך להיות מעורער לאור מאבקי כוח בין קבוצות מקומיות חמושות, לממשל הפדרלי. על רקע עימותים אלו יש החמרה בגילויי אלימות וחוסר יציבות, פשיעה, שיבושי תנועה וחסימת כבישים, שיבושים בקליטת טלפון ואינטרנט ופוטנציאל לטרור באזורי הגבול.
לאור זאת, משרד החוץ ממליץ לשקול נסיעות ברחבי המדינה. טרם נסיעה לאתיופיה חשוב לבחון את התנאים הקיימים באזורים השונים. מומלץ להימנע מתנועה יבשתית בין הערים.
מומלץ שלא להיכנס לתחום של 10 ק"מ מגבול אתיופיה-אריתריאה, אתיופיה-סודן, אתיופיה-קניה ואתיופיה-דרום סודן. יש להישמע להוראות כוחות הביטחון ולהימנע מהתקהלויות ומהפגנות.
משרד החוץ מבקש להדגיש כי ההחלטה אם לבקר באזורים המוזכרים לעיל ו/או לשהות בהם נתונה לשיקול דעתו של כל אדם והיא על אחריותו הבלעדית. משרד החוץ מבקש להבהיר בהקשר זה כי מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר באזורים המצוינים. משרד החוץ ממליץ להמשיך ולעקוב אחר כל התפתחות חדשה באתיופיה.
עדכון תמונת מצב באתיופיה - 9.2.23
בתאריך 26 בינואר הוסר מצב החירום באתיופיה אשר הוכרז בחודש נובמבר 2021, והמדינה הכריזה על חזרה לשגרה.
עם זאת, משרד החוץ מחדד כי יש להמשיך ולעקוב אחר כל התפתחות חדשה במצב וממליץ להימנע מתנועה יבשתית בין הערים במדינה.
כמו כן, יודגש, כי ההמלצה להימנע מהגעה או ביקור באזור צפון מזרח אתיופיה - בדגש על טיגריי, בה נמשכת הלחימה, ובגבול דרום מערב אתיופיה, בגבול דרום סודאן - עדיין תקפה.
עדכון על מצב החרום באזור טיגרי באתיופיה – 10.2.21
ממשלת אתיופיה הכריזה בתאריך 4.11.20 על מצב חירום לתקופה של 6 חודשים באזור טיגרי שבצפון המדינה. קוי התקשורת באזור מנותקים, למעט בעיר מקלה, אין אינטרנט בכל האזור, וקו התעופה היחיד לאזור הוא לש"ת מקלה. כניסת זרים לאזור מוגבלת מאד ומצריכה אישורים מיוחדים של השלטונות.
לאור כך, משרד החוץ ושגרירות ישראל באתיופיה ממליצים לאזרחים ישראלים להמנע מלהגיע לאזור, מחשש להשלכות של הסלמה אפשרית.
בשאר אזורי המדינה אין מניעה מלבקר אך מומלץ לנהוג משנה זהירות במהלך התנועה בכבישים וברחובות, להימנע מהתקהלויות ולהתרחק מאזורי ההפגנות.
המלצה להימנע מביקור באזורי אמהרה ואורומיה - 17.10.2018
משרד החוץ ממליץ להימנע מנסיעות שאינן הכרחיות לאזורים אמהרה ואורומיה.
כמו כן, מומלץ שלא להיכנס לתחום של 10 ק"מ מגבול אתיופיה-אריתריאה, אתיופיה-סודן, אתיופיה-קניה ואתיופיה-דרום סודן. באזורים אלו התרחשו בשבועות האחרונים מספר תקריות אלימות. ייתכנו שיבושי תנועה, שיבושים בטלפון ואינטרנט וכן סביר שיוצבו מחסומים בכבישים. יש להישמע להוראות כוחות הביטחון ולהימנע מהתקהלויות ומהפגנות.
משרד החוץ מבקש להדגיש כי ההחלטה אם לבקר באזורים המוזכרים לעיל ו/או לשהות בהם נתונה לשיקול דעתו של כל אדם והיא על אחריותו הבלעדית. משרד החוץ מבקש להבהיר בהקשר זה כי מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר באזורים המצוינים.
להמלצות המעודכנות לנוסעים לאתיופיה באתר משרד החוץ:
אתיופיה - המלצות משרד החוץ (www.gov.il)
להמלצות המעודכנות לנוסעים לאתיופיה באתר המטה לבטחון לאומי:
אזהרות מסע | המטה לביטחון לאומי (www.gov.il)